Het begin van Showkorps Adventure

Showkorps Adventure is begonnen uit onvrede met de manier waarop de korpsen opgezet waren waar de mensen inzaten die Showkorps Adventure begonnen zijn. Het waren vooral de strikte regels, zoals de muziek die gespeeld moest worden en de manier waarop het korps opgebouwd werd. Dat is spijtig, want dit keurslijf zorgde er regelmatig voor dat bepaalde boekingen niet geaccepteerd konden worden. Ook zorgde het ervoor dat het beste nooit uit de muzikanten kon komen, omdat zij zich aan regels moesten houden die bepaalde dingen onmogelijk maakten.

Gaat dit om muziek?

Tijdens een van de repetities was Hans er klaar mee en vroeg om het nog wel om muziek ging. Het antwoord dat hij kreeg, zorgde ervoor dat hij per direct opstapte. ‘Het gaat niet om muziek, het gaat om het korps en de regels die we hebben’.

Het duurde niet lang voordat er meer mensen waren die ontevreden waren, uit verschillende korpsen kregen we de vraag wat ons idee was en de vraag of we nog meer mensen nodig hadden. Binnen drie weken hadden we genoeg mensen om een eigen korps op te zetten en na enig overleg werd ervoor gekozen om geen democratisch bestel op te zetten, omdat dit veel te lang zou duren om beslissingen te nemen. Er werden elke drie maanden drie mensen gekozen die het voor het zeggen hebben en dat heeft ertoe geleid dat het korps binnen de kortste keren uit kon groeien tot een veelzijdige vereniging met veel muziek, veel boekingen en vooral veel plezier.

Anders dan de normale korpsen

Showkorps Adventure is daardoor een korps geworden dat totaal anders is dan veel van de overige korpsen. Daar zijn we trots op, want we spelen ook muziek die je vandaag de dag op de radio hoort. Het is weliswaar een beetje aangepast zodat het goed klinkt uit een korps van 24 man, maar het betekent wel dat we verder kijken dan Chopin en de stukken die je altijd hoort wanneer je luistert naar de muziek van een korps.

Dat is ook de reden waarom we voor de naam gekozen hebben. Bij Showkorps Adventure weet je namelijk nooit wat je kunt verwachten en dat zorgt altijd voor een leuk avontuur.